Experienta dobandita in urma executarii a peste 30.000 de instalatii de utilizare, atat pentru persoane fizice cat si pentru agenti economici, ne recomanda fara rezerve.

Materialele utilizate si acuratetea in executie contribuie permanent la marirea portofoliului de clienti.

Firma noastra, in urma incheierii contractului cu Dvs. se ocupa de tot ceea ce este legat de:

 • proiectarea instalatiei de gaze naturale;
 • depunerea documentatiei la distribuitorul de gaze naturale din zona, in vederea avizarii dosarului;
 • executarea lucrarii;
 • receptia lucrarii, facuta in prezenta unui reprezentant al distribuitorului de gaze naturale;
 • punerea in functiune a instalatiei de utilizare gaze naturale.

Instalatia de utilizare a gazelor naturale nu poate sa treaca prin spatii inchise, neventilate cum ar fi boxe, debarale, ghene de gunoi inchise etc;

Este interzisa blocarea accesului la instalatia de gaze. Trebuie asigurat acces permanent la instalatia de gaze ca, in cazul existentei unei avarii, sa se poata interveni promt asupra instalatiei in vederea remedierii problemelor;

Instalatiile de utilizare a gazelor trebuie prevazute, imediat dupa contorul de gaze sau inainte de acesta (in functie de posibilitatile de montaj) cu un robinet de incendiu de la care, in cazul unui incendiu, sa poata fi oprita furnizarea cu gaze.

Se interzice acoperirea / inchiderea instalatiilor de gaze in rigips, dulapuri, corpuri de mobila etc.
Este de preferat ca instalatia de gaze sa aiba un traseu cat mai rectiliniu, fara multe coturi si infiletari.
Spatiul / incaperea in care se monteaza aparatele de utilizare a gazelor (centrala termica, masina tip aragaz, soba, etc) trebuie sa fie ventilata corespunzator si trebuie sa aiba suprafata vitrata (geam catre exterior).

In incaperea in care exista aparate de utilizare a gazelor trebuie sa existe o grila de ventilare permanenta catre exterior (cu dimensiunea de 15×15 cm practicata in partea superioara a peretelui exterior din acea incapere) si o priza de aer (3-4 perforari in partea inferioara a peretelui exterior din acea incapere). Aceste grile se impun a fi existente deoarece este necesar sa se asigure patrunderea in incapere a oxigenului necesar arderii si ventilarea permanenta a acelei incaperi pentru a se evita acumularea de gaze.

Incaperea in care exista aparatele de utilizare a gazelor trebuie sa fie prevazuta cu un senzor de detectare a scaparilor de gaze care sa fie conectat la o electrovalva (montata cat mai aproape de contorul de gaze). In cazul existentei unei avarii (scapari de gaze) senzorul emite o comanda electrovalvei iar aceasta din urma va inchide furnizarea gazelor. Dupa remedierea defectiunilor constatate se va deschide electrovalva si se va relua furnizarea gazelor.

Asteptam cu interes sa ne contactati pentru a afla mai multe detalii despre aceste lucrari si pentru a beneficia de ofertele si discount-urile oferite.

Informatii suplimentare pentru instalatii gaze

Orice instalatie de gaze este alcatuita din conducta si bransament (partea de distributie) si instalatia de utilizare, adica elementele vizibile ale instalatiei care deservesc obiectivului ce necesita alimentare.

Compania noastra detine experienta si resursele necesare pentru proiectarea si executarea unor instalatii gaze de inalta calitate, conform reglementarilor in vigoare. Oferta Evam Constal se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si agentilor economici, dat fiind ca portofoliul nostru cuprinde peste 30. 000 de instalatii de utilizare pana in prezent.

Pe langa portofoliul bogat, materialele de inalta calitate si acuratetea in executie ne recomanda tuturor celor care au nevoie de o echipa specializata in domeniul instalatiilor de gaze. Mai exact, asiguram urmatoarele servicii:

 • Consultanta de specialitate
 • Obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare
 • Proiectarea si executia instalatiilor pentru consumatori casnici si industriali
 • Punerea in functiune a instalatiei de gaze
 • Montajul contoarelor pentru stabilirea consumului de gaz
 • Mentenanta, verificari si revizii efectuate in conformitate cu legislatia in vigoare
 • Garantie pentru calitatea lucrarilor executate

Specialistii nostri respecta toate conditiile de proiectare si instalare a componentelor si echipamentelor ce alcatuiesc instalatia de gaz. Astfel, acestea nu pot trece prin spatii inchise si neaerisite, intrucat scaparile de gaze pot duce la adevarate dezastre. Accesul la instalatia de gaz trebuie sa fie cat mai facil, pentru ca interventia specialistilor asupra instalatiei in caz de pericol sa se desfasoare in conditii optime.

Instalatiile de gaze trebuie sa urmeze un traseu cat mai rectiliniu si trebuie prevazute cu un robinet de incendiu, cu ajutorul caruia furnizarea cu gaze sa poata fi oprita in caz de pericol. De asemenea, toate incaperile in care se afla aparatele de utilizare a gazelor, precum aragazul, soba, centrala termica etc, trebuie sa aiba geam catre exterior si sa fie ventilate in mod adecvat. Acestea sunt doar cateva din recomandarile obligatorii in cazul instalatiilor de gaze, specialistii nostri fiind in masura sa va ofere mai multe informatii la cererea dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii despre serviciile noastre si ofertele pe care vi le putem face, nu ezitati sa ne contactati!

Ai nevoie de o lucrare asemanatoare?