Incepand cu anul 2009, conform normativului de gaze NTPEE 2008, firmele (agentii economici) autorizate ANRE, cum este societatea noastra, pot efectua Verificarile Tehnice Periodice ale instalatiilor de gaze naturale, obligatorii la maxim 10 ani, atat pentru Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii. Aceasta operatiune este obligatorie pentru fiecare consumator.

verificarea instalatiilor de gaze sunt foarte importante deoarece, din experienta acumulata de catre societatea noastra, s-au gasit foarte multe instalatii care aveau modificari ce nu corespund cu normele legale in vigoare sau prezentau pierderi de gaze. Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor sau asupra vietilor omenesti si de aceea recomandam efectuarea acestor verificari la termenele scandente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata.

Specialistii firmei noastre vor efectua verificarea intregii instalatii de gaze, atat pentru partile comune cat si pentru instalatiile individuale, oferind consultanta gratuita si posibilitatea remedierii eventualelor defectiuni constatate.

Un punct foarte important este acela ca dvs. nu trebuie sa va deplasati la Distrigaz pentru obtinerea si depunerea actelor necesare, societatea noastra ocupandu-se de toate formalitatile, inclusiv inregistrarea documentelor de verificare / revizie la Distrigaz.

Pasii care trebuie urmati pentru Asociatiile de Proprietari sunt:

 • Incheierea contractului dintre Asociatia de Proprietari si societatea noastra;
 • Programarea, de comun acord, a datei pentru verificarea / revizia instalatiei de gaze prin afisarea unui anunt cu data si ora la care se va face verificarea.
 • Efectuarea verificarii propriu-zise cu aparate speciale de detectare a pierderilor de gaze, prin executarea operatiunilor specificate in normativul de gaze NTPEE/2008.
 • Completarea fisei de verificare si a tabelului de constatare facuta asupra instalatiei cu semnatura fiecarui proprietar / locatar.
 • Anuntarea proprietarilor apartamentelor si administratiei in cazul constatarii unor defectiuni.
 • Eventuala remediere a defectiunilor (contra cost);
 • Intocmirea documentatiei de verificare.
 • Depunerea documentatiei necesare la Distrigaz Sud Retele si ridicarea acesteia dupa inregistrare.
 • Incheierea procedeului prin inmanarea catre Asociatie a documentului de verificare/revizie depuse de Distrigaz cu stampila operatorului si plata.

Informatii suplimentare despre verificari si revizii

Toti consumatorii de gaze sunt obligati sa efectueze verificarea tehnica a instalatiei de gaze naturale si instalatiei de utilizare, conform procedurilor stabilite prin lege. Realizarea operatiilor de verificare si revizie tehnica se efectueaza numai de catre operatori economici autorizati ANRE, pe care fiecare client final ii poate alege. Societatea noastra detine autorizatia necesara pentru a efectua verificari si revizii, astfel ca va oferim consultanta gratuita si cele mai bune servicii de verificare si remediere a eventualelor defectiuni constatate.

Specialistii nostri verifica atat partile comune , cat si cele individuale ale unei instalatii de gaze, parcurgand toate etapele de verificare. Tot noi indeplinim formalitatile necesare si ne ocupam de inregistrarea documentelor de verificare/revizie, pentru ca dumneavoastra sa nu mai fiti nevoiti sa pierdeti timp. verificarea tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor trebuie efectuata periodic, la cel mult 2 ani , sau la cererea clientului final.

In ceea ce priveste revizia tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, aceasta procedura trebuie realizata in urmatoarele situatii:

 • Periodic, la 10 ani
 • In cazul in care utilizarea instalatiei a fost intrerupta pentru o perioada mai mare de 6 luni
 • Dupa evenimente ce au putut afecta instalatia de utilizare
 • La solicitarea clientului

De ce este important sa respectati efectuarea verificarilor si reviziilor tehnice periodice? Din pacate, multe persoane aleg sa colaboreze cu persoane ce nu detin autorizatie pentru instalatiile de gaze, ceea ce poate duce la pierderi de gaze sau modificari ce pot pune in primejdie consumatorul. De aceea, aerviciile noastre au scopul de a elimina orice risc de explozie, incendiu sau asfixiere, prin remedierea defectiunilor si verificarea instalatiei in detaliu.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!

Ai nevoie de o lucrare asemanatoare?